fbpx

Scooty-rijden voor dummies ;-)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Heb je altijd al met een scooter willen rijden, maar weet je niet juist hoe het moet?  In dit artikel beantwoorden wij al jouw vragen.

De Scooty app vind je op jouw smartphone. Van zodra de app gedownload is, krijg je toegang tot de kaart waar je de de dichtstbijzijnde Scooty in de stad kan vinden. Van zodra je jouw Scooty geboekt heb, kan je aan je eerste rit beginnen.

1. SCOOTER STARTEN

Via de app kan je de dichtstbijzijnde Scooty boeken. De app zal je vervolgens vragen om eventuele schade aan de scooter te melden. Indien de Scooty eventuele schade heeft opgelopen tijdens de vorige rit, meld je dit. Indien alles in orde is druk je op de aan/uitknop om de Scooter te starten. het dashboard zal vervolgens oplichten en de top-case zal openen.

2. INGREDIËNTEN VOOR EEN VEILIGE RIT

De helmen (Small & Large) vind je in de topcase achteraan de Scooty. Die open je door op het rood knopje te drukken aan de achterkant. In de topcase vind je twee helmen, haarnetjes, en de verzekeringspapieren soms zelfs een aantal leuke goodies! Klik jouw helm goed vast alvorens je aan je rit begint, en dubbel-check of de top-case goed gesloten is.

3. READY FOR TAKE-OFF

Om te vertrekken moet je de staanders onderaan de Scooty wegduwen. Let wel op dat de scooter zich reeds tussen je benen bevindt alvorens je dit doet. Zo plaats je best één voet op het middenstuk terwijl de andere voet op de grond de scooty tegenhoudt. Kijk nog even na of je spiegels goed afgesteld zijn. In orde? Then you’re ready to roll!

Draai het rechterhandvat van het stuur voozichtig (!) naar jou toe. Plaats je andere voet bij op het middenstuk en je bent weg! De rem aan je rechterkant is de voorrem en de rem aan de linkerkant is je achterrem. 🚦

De pinkers vind je op de linkerkant van het stuur. Het is vanzelfsprekend dat je deze moet gebruiken om af te slaan of van rijvak te veranderen. Onder de pinker vind je ook nog de toeter, die je enkel in noodgevallen mag gebruiken. 🔊

4. AANKOMST

Je bent aangekomen op je bestemming! Voordeel van een scooter? Je moet niet urenlang naar een parkeerplaats zoeken natuurlijk! Let wel op, een scooter mag je niet zomaar waar parkeren. Ben je niet meer zeker wat mag en wat niet, bekijk dan dit filmpje over waar je wel of niet mag parkeren. Zorg er vervolgens voor dat de helmen terug opgeborgen worden in de topcase alvorens je de reservatie afsluit.

 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Bekijk dan zeker eens dit filmpje over hoe Scooty juist werkt

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Scooty brengt Elektrisch Scooter delen in Free Float naar Brussel en Antwerpen.
Je kan nu een elektrische scooter traceren, reserveren en rijden, zonder sleutel. Het enige dat je nodig hebt is onze applicatie.