fbpx

Een Weekendje in Brussel: 10 spots die je gemakkelijk met een Scooty bezoekt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

1. L’alchimiste, 1060 Sint-Gillis

Nieuwe bar in het hartje van Sint-Gillis, gerund door een Brusselse jongedame met een passie voor koffie. Nadat ze als Barista in verschillende delen van de wereld had gewerkt en nadat ze veel ervaring had opgedaan in de horeca, lanceerde Perrine haar crowdfunding-campagne om haar eigen bar op te starten. Nog geen twee maanden nadat ze de nodige fondsen had opgehaald, opende ze haar eigen vestiging in het “Bobo” Brussel – Sint-Gilles.

 

2. Episode, 1000 Brussel

Van Levis jeansjassen en fluwelen strikjes tot brede pijpen en “twenties”-kleedjes, Episode is dè place to be voor vintage shoppen in Brussel. Alle kleding die er belandt werd eerst verzameld door een goed doel. Ieder stuk wordt vervolgens gewassen, zo nodig gerepareerd of omgevormd tot een nieuw kledingstuk voordat het in de schappen komt. Episode vind je op rue de la Violette, vlak naast de Grote Markt.

3. Seventy-Five, 1000 Brussel

formule? Hamburger en gin. Seventy five is een bar gelegen nabij de Grote Zavel. Iedere woensdag een “blind test”. Deze blind test is een muziekquiz (80s, 90s, 2000s, … er is voor elk wat wils!). Als quizzen niet jouw ding is, dan kan je kiezen om op zondagen langs te gaan en te genieten van een zondagse brunch en een karaoke-avond op vrijdag één keer per maand.

 

4. Jam Hotel, 1060 Sint-Gillis

The Jam is de perfecte plek om je weekend door te brengen. Vinyasa yogalessen, brunch, design markten, zwemfeestjes in de zomer, … en kinderen zijn welkom! Een speelkamer, skateboards en scooters zijn beschikbaar, zodat we samen met het gezin een wandeling in de stad kunnen maken. Het dak kijkt uit op de daken van de Brusselse huizen. Tegen het voorjaar van 2019 wordt een wellness-ruimte geïnstalleerd!

 

Bekijk hier de onze reeds bestaande pop-up zones

5. Abdij van Ter Kameren, 1050 Elsene

De Abdij van Ter Kameren is meer dan alleen een park waar het leuk wandelen is. Het is een historisch-religieuze plaats met een geschiedenis die begint in de 13e eeuw. Tegenwoordig is de brouwerij van Ter Kameren de populairste attractie omdat het de deuren voor het publiek opende. De brouwerij biedt 3 bieren aan uit de abdij, die de lichtste bieren zijn van de Belgische abdijen. Het bier wordt gebrouwen met zuiver water uit de Maelbeek bron, in het hartje van de stad. In de zomer organiseert de bar “Gisèle” middagconcerten, petanque wedstrijden en andere aperitief-gelegenheden om met vrienden van te genieten. Elke winter ontvangt de abdij een deel van het beroemde “Brussels jazz festival”. Een weelderige show!

 

6. Kastelijn, 1050 Elsene

Elke woensdag heb je de mogelijkheid om vele kleine standjes te ontdekken die biologische producten verkopen. Verse groenten, noten, bloemen, zelfgemaakte muesli, niet te vergeten de wijn, champagne en ambachtelijke bieren die zelfs ter plaatse kunnen worden genoten. Er zijn ook specialiteiten uit alle landen, zoals Marokkaanse desserts, pad Thai … In de zomer kunt u de avond voortzetten tot laat. Bovendien werkt de gemeente van Elsene momenteel aan een voetgangersproject om de plaats rond Kastelijn nog aangenamer te maken – Wij zijn alvast overtuigd!

 

7. The Barn, 1040 Etterbeek

The Barn is een project dat in mei 2017 is gestart door 2 jonge ondernemers. 95% van hun producten wordt plastiekloos verkocht. Hun missie: De strijd aangaan tegen het weggooien van voedsel door juiste hoeveelheden te kopen en de verpakkingen die we reeds in ons bezit hebben te herbruiken. The Barn is een vriendelijke en rustige plek, volledig ontworpen met recyclingapparatuur. Goed om te weten: het is open op zondag!

 

Lees hier over onze 10 hotspots in Antwerpen!

8. Kanal Centre Pompidou, 1000 Brussel

De meest trendy plek van het moment? De Quai des Péniches, natuurlijk! “Made in Belgium” en milieuvriendelijk, de voormalige Citroën-garage aan de oevers van het Kanal-Charleroi-Brussel is sinds de opening van afgelopen lente een hit. Er zijn design expo, een Street Food-market, af en toe een Techno-avond, …

 

9. De Vlooienmarkt, 1000 Brussel

De vlooienmarkt van het Vossenplein was oorspronkelijk bedoeld als speelplaats voor de spelers van Kaatsbal, een spel dat zeer populair was in Brussel in de 19de eeuw. Vandaag is het de meest beroemde vlooienmarkt in Brussel. Dit is ook de plek waar de beroemde Kuifje een maquette kocht van het zeilschip “De éénhoorn”, in” Het Geheim van de Eenhoorn” Herge (1943), maar het is ook een paradijs voor antiquairs en jagers van oude jaargangen. Een beetje dorst na al het zoeken? Ga er ééntje drinken in Jester, de typische bar van de Marollen.

 

10. Atelier Bel Mundo, 1080 Molenbeek

Restaurant Bel Mundo is een combinatie van tafelplezier, duurzame ontwikkeling en sociale economie. Het voedsel komt uit een tuin van 1500 m2: groenten en fruit zijn 100% biologisch en vol smaak. Bovendien worden de onverkochte resten iedere dag gerecupereerd.

 

11. Een extra spot voor de meiden: COUCOU, 1050 Elsene

Heb je een belangrijk feestje in aantocht, maar wil je niet al je geld aan een jurk besteden die je maar één nacht zult dragen? COUCOU is een winkel die feestjurken verhuurt met een ruime keuze aan stijlen en maten. De winkel brengt unieke

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Scooty brengt Elektrisch Scooter delen in Free Float naar Brussel en Antwerpen.
Je kan nu een elektrische scooter traceren, reserveren en rijden, zonder sleutel. Het enige dat je nodig hebt is onze applicatie.